SQL 2014 Server Management Stduio'da Yapılması Gereken Bazı Ayarlar

Temmuz 04, 2017 Mustafa BÜKÜLMEZ 0 Yorum


Bu dersimizde SQL 2014 Server Management Stduio'da Yapılması Gereken Ayarlara değinelim


Selamlar,
Bu dersimizde  SQL 2014 Server Management Stduio programında yapmamız gereken bir kaç ayarı göstermek istiyorum. Aslında zorunda değiliz ama bize kolaylık sağlar.
  1. Tablodaki verileri görmek istediğimizde tablo adi > sağ tık > select top ** Rows  yaparız. Başlangıçta burada 100 olur. Zamanla bu sayı size yetmez. Bunu değiştirebiliriz. Tools >  Options >  SQL Server Object Explorer alanında 100 leri görürsünüz buralara 2147483647 yazın. Bun sayının anlamı tüm kayıtlardır. Yani sql de bir tabloda olabilecek max satır sayısıdır. 
  2. Tools >  Options >  Text Editör  alanındaki All Languages, Plain Text, Transact-SQL ve XML kısmındaki Word Wrap'ı aktif edebilirsiniz. Bu kod ekrana sığmayacak kadar uzun olduğunda otomatik olarak bir alt satıra indirir.
  3.  Tools >  Options > Designers > Table and Database Designers alanındaki tüm işaretleri kaldırın. Burada en önemlisi bir tabloda değişiklik yapmanız gerektiğinde size tabloyu silip yeniden oluşturmaya zorlayan bir seçenektir. Onu da kaldırmış oluyoruz.
bu dersimizde bu kadar arkadaşlar. Bu 2014 versiyonu içindir ancak diğer versiyonlar dada benzer yerlerdedir bir arama ile bulabilirsiniz.
Bol Kodlu Günler.
https://mustafabukulmez.com/

0 Yorum: