C# Mail Gönderme The remote certificate is invalid according to the validation procedure Hatası Çözümü ve X509 Sertifikası

Temmuz 04, 2017 Mustafa BÜKÜLMEZ 0 Yorum

Bu dersimizde C# Mail gönderme işleminde son zamanlarda karşılaştığım bir hatanın çözümünü paylaşacağım


Selamlar arkadaşlar,
Bu dersimizde C# da mail gönderme işlemlerinde son zamanlarda karşılaştığım bir hatayı ve çözümünü sizlerle paylaşmak istedim.
Hata
İngilizcesi: The remote certificate is invalid according to the validation procedure.
Türkçesi: Uzaktan sertifika, doğrulama prosedürüne göre geçersiz.
Hatadan da anladığımız gibi bu bir sertifika hatasıdır. Çözümü içinde bir kodumuz var onu da paylaşayım.
C#
ServicePointManager.ServerCertificateValidationCallback = delegate(object s, X509Certificate certificate, X509Chain chain, SslPolicyErrors sslPolicyErrors)
{ 
   return true; 
};
Kodumuz bu arkadaşlar. Bu kod ile göndermek istediğimiz maile X509 sertifikasını da eklemiş oluyoruz.
Peki X509 Nedir ona da bakalım:
X.509 standardı IETF tarafından RFC 2459 olarak yayınlanan dünyaca kabul gören sertifika standardıdır.Bu sertifikalara her geçen gün yeni eklemeler yapılarak V1,V2,V3 olarak 3 yeni X.509 sertifika türü ortaya çıkmıştır.Bu türlerden en son olan ve diğer iki türde bulunan tüm özellikleri kapsayan V3 türüdür.
Dijital sertifikaları tanımlamak için yaygın olarak kullanılan bir standart. X.509 (versiyon 1) ilk olarak ITU X.500 Dizin Servisleri standartının bir parçası olarak 1988’de ortaya çıktı.1993’de tekrardan gözden geçirildiğinde, Versiyon 2 ile sonuçlanan iki tane daha alan eklendi. Bu ek iki alan dizin erişimi kontrolünü desteklemektedir. X.509 versiyon 3, sertifika sahibi ve sertifikanın ne amaçla kullanılacağına dair ek bilgileri saklamaya yarayan sertifika uzantıları için formatı belirler.
Toplu olarak, versiyon numarası belirtilmediği sürece X.509 terimi en son yayınlanmış versiyonu ima eder.
X.509, herkese açık anahtar sertifikaları ve sertifika geçerliliği için standart bir sertifika formatı tanımlayan ITU tavsiyesi ITU-T X.509(daha önceden CCITT X.509) ve ISO/IEC/ITU 9594-8 olarak yayınlanır.
Tarih ve başlıklardaki ufak farklılıklar ile, bu yayınlar, açık-anahtar ve nitelik sertifikalarının tanımlamalarında aynı metini(text) sağlar.
Sertifikanın içinde …
Bir X.509 sisteminin içinde, Sertifikasyon otoritesi, bir açık anahtar tutturulmuş sertifikayı X.500 geleneğinin içinde eşsiz olan bir isme veya alternatif bir DNS kayıdına veya Email adresine çıkarır. Bir sertifika veya sertifikasyon otoritesinin güvenirliği sırasıyla X.509 sertifikasyon zincir modelinin bir parçası olan kök sertifikasına bağlıdır. Kök sertifikaları tamamen güvenilirdir ve kök sertifikalarının önceden kurulu geldiği yazılımlar için en iyi örnek yaygın web browser’ların kendisidir.
X.509 sistemi aynı zamanda CRL(Certification Revocation List) uygulamaları(genellikle çoğu PKI sisteminde ihmal edilmiş) için yöntem de içerir.
Sertifika Yapısı
Bir X.509 versiyon3 dijital sertifikası 3 ana değişkene sahiptir; Sertifika, sertifika imzalama algoritması ve sertifika imzası. Sertifika, versiyon, algoritma ID, seri numarası, dağıtıcı, konu, geçerlilik, konu açık anahtar bilgisi, uzantılar ve konu ve dağıtıcı eşsiz tanımlayıcısı gibi diğer bazı seçenekler gibi nitelikler ile tarif edilir. Sertifikanın yaşam süresine karar veren geçerlilik niteliği, alt ve üst tarih limiti için daha fazla seçenekler ile gelirken, konu açık anahtar bilgisi niteliği, açık anahtar algoritması ve konu açık anahtarı ile daha fazla detaylandırılmıştır.
Bu bilgilerle birlikte dersimizi sonlandıralım.
Bu dersimizde bu kadar arkadaşlar.
Bol Kodlu Günler..
https://mustafabukulmez.com/

0 Yorum: